-
کاربرد سیم ارت و میله ارت چیست
تاریخ انتشار : شنبه، ۲۹ بهمن ۱۴۰۱
از لوازم مهم ارتینگ می شود به میله ارت و سیم ارت اشاره کرد. سیم ارت در موقعیتهای مختلفی استفاده میشود که از مهمترین آنها میتوان به سیستم برقکشی ساختمانها اشاره کرد. در واقع در هر مکان که احتمال وقوع برقگرفتگی وجود دارد، به راحتی میتوان از این سیستم بکار گرفت تا شاهد پیشامدهای ناگوار نباشیم. به طور کلی سیمها که برق را تأمین میکنند فاز و نول نام دارند اما بخش دیگری از سیمها که معمولاً سبزرنگ هستند و به جهت حفاظت در مدار استفاده میشوند، سیم ارت نام دارند. برای اطلاع از قیمت سیم ارت میتوانید به سایت تک ارت مراجعه کنید. حال با توجه به اهمیت بکارگیری از این نوع سیمها در موقعیتهای مختلف، توصیه میکنیم ادامهی این مقاله را تا انتها دنبال کنید.
تعریف سیم ارت
این سیم، کابل ثابت انعطافپذیری است که تأمین الکتریسیته لوازم فلزی را بر عهده دارد. در واقع در سیمکشی وسایل مختلف مانند یخچال و حتی سیمکشی پریز برق ساختمانها از رشتههای فاز، نول و البته ارت بکار گرفته میشود که سیم ارت که به سیم اتصال به زمین نیز شناخته میشود به رنگهای سبز و زرد درون مدار لوازم الکتریکی و سیستم برق ساختمان وجود دارد که احتمالات برقگرفتگی را به شدت کاهش میدهد.
علت استفاده از سیم ارت
همانطور که میدانید همهی تجهیزات با جریان الکتریکی به دلایل مختلف امکان نشتی جریان برق دارند که در صورت رخ دادن، احتمال وارد شدن آسیبهای جدی وجود داشته که بعضاً جبرانناپذیر است. به همین علت برای اینکه نشتی جریان الکتریسیته به زمین انتقال یاید و از صدمات جلوگیری شود، از سیم ارت در لوازم مختلف و همچنین پریزهای برق ساختمان بکار گرفته میشود. با این حال از دیگر دلایل استفاده از سیم ارت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مراقبت از جان و مال انسانها.
- کارکرد و عملکرد بهتر تجهیزات حفاظتی.
- کاهش ولتاژ گام و ولتاژ تماس.
- مهار جریان تولید شده از القائات الکترومغناطیسی.
کاربرد سیم ارت
همانطور که عرض کردیم مهمترین کاربرد این سیم در مواقعی است که اگر دو سیم فاز و نول به هر دلیلی با بدنهی دستگاه تماس داشتند و این موضوع به نشت جریان برق منجر شد، این نشتی بوسیلهی سیم ارت به زمین منتقل شود تا از برقگرفتگی جلوگیری بعمل آید. ضمناً بکارگیری از این نوع سیم به خوبی میتواند از اتصالی کردن دستگاه جلوگیری کند. در کنار این موارد اگر به کاهش شدت نویز در شبکه نیاز باشد نیز ممکن است از این نوع سیم بکارگیری شود و به طور کلی شبکههای توزیع برق بدون استفاده از سیم ارت عملاً ناکارآمد هستند.
مهمترین تجهیزات دارای سیم ارت
در حال حاضر همهی تجهیزاتی که از جریان الکتریکی بهرهمند هستند دارای سیم ارت بوده تا از این طریق جلوی نشتی جریان برق گرفته شود. از مهمترین دستگاهها با این ویژگی عبارتند از:
- ماشین لباسشویی و یخچال.
- دستگاه شیرینگ پک.
- پریزهای برق.
- سیستم خودرو.
به طور کلی میتوان گفت که وظیفهی اصلی سیستم ارتینگ، انتقال الکتریسیته به زمین است تا از مشکلات احتمالی آینده جلوگیری بعمل آید. البته باید در نظر داشته باشید که بکارگیری از چنین سیستمی باید بوسیلهی کارشناسان تخصصی انجام شود چرا که دقت و ظرافت در انجام اتصال سیم ارت به زمین فوق العاده دارای اهمیت است.
نحوه ایجاد سیستم ارتینگ
اگر چه راهاندازی چنین سیستمی نیاز به متخصص دارد اما میتوان با در نظر گرفتن بعضی موارد یک سیستم ارتینگ مناسب طراحی کرد. برای این منظور کافی است که یک چاه ارت و طبیعتاً سیم ارت استفاده شود. البته دقت داشته باشید که در سیمکشی ساختمانها سیم ارت باید داخل سیمکشی برق در نظر گرفته شده باشد که گاهاً به دلایل مختلف این کار انجام نمیشود اما باید توجه داشت که اصولیترین روش نصب سیم ارت در این گونه موارد استفاده از چاه ارت است.
ضمناً در نظر داشته باشید که سادهترین روش نصب سیم ارت بکارگیری از یک رشته سیم معمولی است که یک سمت آن به دستگاه مدنظر و سمت دیگر نیز به لولهی گاز ساختمان متصل شود. به طور کلی برای نصب سیم ارت توجه به موارد زیر ضروری است:
- برای برقراری اتصال سیم ارت بخشی از لولهی گاز بدون رنگ و پوشش باشد.
- توجه داشته باشید که سیم ارت به سیستم لولهکشی آب وصل نشود چرا که برقگرفتگی رخ میدهد.
- برای استفاده از سیم ارت برای دستگاههای مختلف به صورت جداگانه در نظر گرفته شود.
جمع بندی
در این مقاله سعی کردیم تا شما عزیزان را با امکان و قابلیتهای سیم ارت آشنا کنیم و با توجه به حساسیت استفاده از این روش به منظور جلوگیری از برقگرفتگی، توصیه میکنیم حتماً از کارشناسان خبره مجموعه تک ارت در این زمینه بهرهمند شوید. گفتنی است که کاربرد سیم ارت در موارد مختلف نه تنها سبب مراقبت از جان انسانها میشود بلکه از دستگاههای برقی نیز حفاظت خواهد کرد البته به شرطی به اصول نصب سیم ارت به دقت رعایت شده باشد. ضمناً توصیهی اکید داریم که حتماً از این روش به جهت مراقبت از موارد عنوان شده استفاده کنید بخصوص در سیستم برق ساختمانها که فوق العاده ضروری است.